dalibor kozicUspješno je Rudar-Prijedor ušao u nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske. Pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Zorana Bujića savladao je Mladost iz Gacka sa 3:1 golovima prvog strijelca zeleno-crnih Siniše Radoje, koji je peti put ove sezone zatresao mreže rivala, novajlije Dragana Ristića i kapitena Vedrana Kantara.

Aplauzi sa tribina stadiona u Ljubiji najbolja su ocjena igre domaćih, posebno kvaliteta da su se brzo, poslije primljenog pogotka „vratili“ i pokazali takav kvalitet da drže isti napadački ritam do kraja, a Vedo da kada je to najpotrebnije uzima stvar u svoje ruke.

-Znali smo da neće biti lako i da će se Gačani, koji imaju visoku ekipu, uglavnom braniti. Čestitam protivniku što je to činio na fer i korektan način, a potrudili smo se da naša obećanja da ćemo demonstrirati ono na čemu rade trener Bujić i njegovi saradnici Nedžad Žerić i Saša Keranović, prije svega odgovornoj igri sa dosta trčanja svakog pojedinca i „presingu“ na rivala i na njegovoj polovini, dobiju potvrdu već na startu proljetnog dijela. Sada se već okrećemo narednom meču u Ljubiji, jer Napredak iz Donjeg Šepka je ubjedljivim trijumfom nad novogradskom Slobodom od 5:0 nagovijestio da neće biti nimalo naivan i moramo potpuno spremni, bez euforije zbog činjenice da smo se na tabeli poravnali sa trebinjskim Leotarom, uz Kozaru iz Gradiške, dočekati novi izazov – naglasio je Vedran Kantar.

Pomalo je bio neobičan taj gol u 81. minuti, kojim su gosti smanjili na 2:1, a zanimljivo je da je golman Dalibor Kozić prvi put savladan „kod kuće“ u borbama za bodove ove sezone, s obzirom da su „rudari sa Sane“ bili domaćini u Omarskoj, a potom Ljubiji, gdje je odigran i subotnji duel, jer glavni teren Gradskog stadiona još nije spreman.

-Lopta je na putu udarila Sinišu Saničanina, promijenila smjer i „sa visine“ odsjela iza mojih leđa. Mora se nekad i primiti gol, ali je mnogo važnije da nije uticao na konačan ishod. Bili smo bolji od Gačana i zasluženo slavili – rekao je Kozić.

Vrijedi napomenuti da je Koza, kako ga oslovljavaju saigrači, „matiran“ uprvenstvenim mečevima, u kojima je Rudar-Prijedor bio domaćin, tek poslije 645 minuta.

Prethodno je primio gol, na oproštaju Prijedorčana od Premijer lige BiH, u 30. kolu prošle sezone, 10. maja 2014.godine, protiv sarajevskog Željezničara (1:1), kada su u 65. minuti „plavi“ sa Grbavice došli u vođstvo golom Armina Hodžića.

N.Đerić/A.Drakulić